Foto

Sorin Hartman: "Imi doresc enorm ca echipa sa se califice la EuroBasket 2013!"

Timp de opt sezoane Sorin Hartman a imbracat tricoul echipei CSU Ploiesti, reusind cu gruparea prahoveana in 2005 castigarea trofeului FIBA Europe Cup. Retras din activitatea in 2008, la varsta de 31 de ani,  fosta extrema a alb-albastrilor a imbratisat cariera de antrenor si a devenit secundul echipei pentru care evoluase aproape un deceniu.  In patru ani a mai strans patru trofee, trei titluri de campion si o cupa, iar in aceasta saptamana a fost numit antrenorul secund al nationalei de seniori a Romaniei. In exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet, Sorin Hartman a acordat inaintea plecarii la Medias primul interviu in noua functie si a vorbit despre planurile de viitor pe care le are alaturi de tricolori.


Felicitari pentru numirea in functia de antrenor secund al nationalei Romaniei. Te asteptai la o asemenea veste?
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. M-a luat prin surprindere aceasta numire. Chiar eram la antrenament cu echipa de U23 cand am primit telefonul din partea domnului Berceanu. M-am simtit foarte onorat. A fost o bucurie de nedescris si am acceptat cu inima deschisa.

La echipa nationala te vei reintalni cu o parte dintre jucatorii alaturi de care ai lucrat la echipa de club. Ma refer la Andrei Capusan, Adrian Gutoaia, Mihai Paul...
Sunt bucuros sa ii revad. Adi Gutoaia m-a sunat sa ma felicite cand a auzit aceasta veste si mi-a transmis ca abia asteapta sa colaboram din nou.

Personal, ce iti propui ca antrenor secund?
In primul rand sa dau tot ce este mai bun in mine pentru a ajuta echipa si pe domnul Mladen Ostojic. Apoi imi doresc enorm ca echipa sa se califice la EuroBasket 2013. Trebuie sa mentionez ca tintim foarte sus! Nu ne multumim cu locul doi si vom munci enorm pentru a ajunge la Europene.

Avem o grupa grea cu Bosnia, Georgia,  Olanda,Letonia.
Sunt niste echipe bune care au jucatori draftati in NBA, insa nu trebuie sa ne speriem. Conteaza si cum vom realiza chimia echipei si cum se vor angrena jucatorii in gandirea staffului tehnic.

Care vor fi atributile tale ca secund?
Tocmai am discutat cu domnul Ostojic si mi-a spus ca imi va transmite exact atributiile pe care le voi avea. Momentan nu va pot da foarte multe detalii.

Ai primit telefoane multe de felicitare?
Doar persoanele apropiate m-au felicitat. Nu am vrut sa fac public nimic pana nu am discutat cu antrenorul principal si cu dumneavoastra. Acum acord primul interviu oficial din postura de antrenor secund al nationalei Romaniei.  Sper sa fie cu noroc!

Acelasi lucru iti dorim si noi. La final insa nu te menajam si iti adresam o intrebare delicata. Numirea aceasta in functia de antrenor secund al nationalei Romaniei este cea mai mare realizare baschetbalistica a ta pana in acest moment?
Este cu adevarat o intrebare dificila, insa vreau sa clarificam din start doua lucruri. Unul este statutul de jucator, altul cel de antrenor. Cele doua nu se pot compara. Pana in 2008 am evoluat la CSU Ploiesti si tot ce am castigat este pus de-o parte. Cucerirea trofeului FIBA Europe Cup in 2005 a fost ceva deosebit... Apoi, ce am reusit ca antrenor  pana acum reprezinta o alta etapa.  Mai departe imi doresc  ceva in care cred foarte mult si pe care cred ca il vom realiza: calificarea la EuroBasket 2013.

Fanilor ce mesaj le transmiti?
Sa fie aproape de noi, sa ne sustina! Ne dorim din tot sufletul sa aducem doar rezultate bune si sa  ne calificam la Campionatul European!

Multumim mult si multa bafta!

 
Foto: Mladen Ostojic si Sorin Hartman (albastru) Cei doi antrenori ai nationalei de seniori a Romaniei.

Carte de vizita:

Nume: Sorin Ioan Hartman
Data nasterii: 28.04.1977
Zodia: Taur
Inaltime: 195 cm
Post pe care a evoluat: extrema

Echipe la care a activat ca jucator: CSS Ploiesti, BRD Ploiesti, Steaua Bucuresti, Erbasu Bucuresti, CSU Ploiesti.  A facut parte din generatia de aur a Ploiestiului care a reusit castigarea in 2005 a FIBA Europe Cup. In palmares, Sorin Hartman are cinci titluri de campion national si cinci Cupe ale Romaniei.
Ca antrenor secund la echipa CSU Ploiesti, Hartman are in palmares trei titluri nationale si o Cupa a Romaniei.

Familie: casatorit cu Alexandra

Studii: Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport / cursul de perfectionare a antrenorilor de la Rimini 2012
 
 

Parteneri